top of page

Wie is Atelier Blik?

Atelier Blik is een architectenbureau gevestigd in Arnhem, opgericht in 2008 door Marije Weijers, architecte.

Marije heeft in 2005 haar opleiding HTS bouwkunde afgerond en haar titel 'Bouwkundig ingenieur' behaald. Hierna heeft ze de Academie van Bouwkunst gevolgd en in 2011 ook met succes afgerond en zo haar titel 'Master in Architecture' behaald. 

 

Een fijne ruimte start met een goede plattegrond. 

De ontwerpen van Atelier Blik eindigen niet bij een mooie gevel. Interieur is een net zo belangrijk onderdeel van het ontwerp, beide disciplines hangen nauw samen met elkaar. Dit vraagt om goed doordachte plattegronden.

 

Standaard plattegronden kennen we, sla ieder nieuwbouw project open en je ziet dezelfde soort plattegronden. Mijn plattegronden gaan verder. Als ik een plattegrond ontwerp kijk ik hoe je de ruimte gaat gebruiken en indelen en verfijn hierop de plattegronden.


- Waar komen de hoge keukenkasten en deze ontwerp ik weg in de muur

- Waar ga je zitten en wil je een laag raam of waar loop je en wil je een zichtlijn naar buiten, dit hangt nauw samen met het gevelontwerp.  

- Bij herbestemmingen of verbouwingen van bestaande woningen kijk ik wat de mooie elementen zijn en met deze elementen ga ik ontwerpen. Vaak complex maar daarom juist erg leuke opgaven! (project de Gruyter)
- Ik ga op zoek naar een heldere structuur van verkeersruimten, prive ruimten (slaapkamers) en semi openbare ruimte (woonkamer) om op deze manier heldere plattegronden te krijgen die leesbaar zijn bij binnenkomst van een woning. 
- Zoeken naar verrassende doorkijkjes van bijvoorbeeld hal naar leefruimte of meeontwerpen van nisjes voor boeken of dat ene mooie kunstwerk
- Bij het maken van vides niet stoppen bij het maken van een opening maar ook boven met beneden koppelen om die vide maximaal tot uiting te laten komen in de ruimte. (Project in Elst)
- Tot slot moeten de ruimten ook praktisch en behaaglijk zijn. Hierin speelt verhoudingen een belangrijke rol. 

De materialisatie versterkt het ontwerp

Als je een vide ontwerpt dan kan materialisatie de ruimte versterken en sfeer bepalen. Ook gevelmaterialisatie kan een gevel juist horizontaal benadrukken of verticaal. Materialisatie is dus erg belangrijk en versterkt het concept. 

Ingredienten die vaak terug te vinden zijn in de ontwerpen zijn: Spelen met licht, toepassen van natuurlijke pure materialen,  net een andere manier van materiaal gebruik dan dat we gewend zijn. De keuze voor een houten gevel eindigt bijvoorbeeld niet bij de keuze horizontale of verticale planken. Vaak zit er een verfijning in van verschillende breedtes (Project Holtweg) of juist het toevoegen van ribben (project Steijnstraat). 

 

Passie voor architectuur

​In mijn vrije tijd houdt ik mij bezig met de organisatie van de Dag van de Architectuur Arnhem, organisatie van architectuurfilm avonden en ben ik vaak te vinden bij allerlei lezingen die iets te maken hebben met architectuur. ​​Ik kan blij worden van mooie gebouwen en ruimten.

Werkwijze

Samen (opdrachtgever en architect) maken we een ontwerp welke past bij uw wensen, bij het huis en of kantoor en welke voldoet aan de huidige regelgeving. Er is nooit 1 ontwerp daarom presenteren wij verschillende varianten en gezamenlijk kijken we wat het beste past bij uw wensen, de locatie en het budget. 

(Zie 'werkwijze' voor meer info).

Geen medewerkers maar samenwerkers

Atelier Blik is van mening dat je het werk moet doen waar je echt met passie aan kan werken, dingen waardoor je de tijd vergeet en daardoor goed werk levert. Als architect ligt mijn passie uiteraard in het vormgeven van ruimten en gebouwen.

 

Atelier Blik werkt samen met een vast team van ZZP'ers zodat we goed op elkaar ingespeeld zijn. Ieder persoon is op zijn vakgebied sterk en haalt hier het maximale uit. Zo kunnen we samen complexe opgaven oppakken en het proces van het begin tot het einde doorlopen en tot in detail uitwerken. Van ontwerp tot oplevering! 

Klik hier of de button links op de pagina om meer te weten te komen over de mensen met wie Atelier Blik oa samenwerkt. 

Wat kan  Blik voor u betekenen?

Atelier Blik is voor iedereen die iets wil nieuwbouwen of verbouwen.


Voorbeelden: nieuwbouw woning, aanbouw aan woning, herbestemming pand, een praktijkruimte aan huis, grote interne verbouwing, renovatie, restauratie etc. Wilt u extra informatie, of wilt u een afspraak maken neem dan zeker contact met mij op!

Portfolio
Op de website kunt u verschillende opgeleverde maar ook in ontwerp zijnde projecten van Atelier Blik vinden.
- Impressies van projecten vwb architectuur, interieur, herbestemmingsonderzoekenen e.d. klik hier
- Diverse onderzoeken, publicaties en prijsvragen klik hier
- Totale projectlijst van opgeleverde projecten maar ook een sneak preview van de projecten waar we op dit moment mee bezig zijn  klik hier

Please reload

bottom of page