top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Herbestemming Vliegtuighangar: de hangar

Programma
Herbestemming van een vliegtuighangar
Locatie
Arnhem Veluwe
Oplevering
2023
Samenwerkers
Ontwerp keuken en banken ontbijtruimte: Marlies van Maakwerk
Interieur en styling: Kitty van Mok Interieur
Fotografie: Noey van Interieurfotografie Noey
De vliegtuig hangar was een leeg plein afgesloten met een hek. Het was geen plek om te verblijven maar was vooral een plek om fietsen en materieel te stallen. De wens van de opdrachtgevers was een ontbijtruimte, een opslagruimte, een mooie afsluiting van de hangar en circa 4 extra kamers in de stallen creëren.

Door een toevoeging te ontwerpen en iets te verdraaien t.o.v. het rijksmonument en deze modern te materialiseren staat het los van het monument. Het monument behoudt zijn oorspronkelijke verhoudingen en de toevoeging is afleesbaar. Boven heeft Blik architectuur nog 2 extra hotelkamers kunnen realiseren die ook dienst kunnen doen als kantoorruimte.

De toevoeging is drie verdiepingen hoog, hierdoor geeft het schaal aan de hoge hangar. Het oog wordt naar boven geleid waardoor de prachtige constructie de aandacht krijgt die het verdient en men de enorme hoogte ervaart.

Door in de toevoeging ook een fietsenstalling mee te ontwerpen is er geen hek meer nodig in de hangar. De oorspronkelijk brede opening voor de vliegtuigen kon weer teruggebracht worden. Tevens werd de opening naar de achterzijde geopend waardoor het geen doodlopend plein is maar een doorkijk geeft aan het achtergebied. Aan dit 'plein' liggen de kamers en de ontbijtruimte.

Een tribune die kan dienen als pauze plek maar ook ruimte biedt voor presentaties over de geschiedenis van de plek. Onder de tribune kunnen de fietsen in een afgesloten ruimte gestald worden waardoor het hek bij de entree overbodig is geworden en het geheel als semi openbaar plein kan dienen.

Websites
https://adelaerthoeve.nl
bottom of page