top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Langweerder Vaart Veerpont Langweer

Nieuwbouw woning te Langweer

Programma
Nieuwbouw verblijf aan het water
Locatie
Langweerder vaart veerpont te Langweer
Oplevering
2022
Samenwerking
Technische uitwerking en bouwbegeleiding: Sieperda
Door de jaren heen is er steeds meer bijgebouwd bij het oorspronkelijke pontwachtershuisje bij de ( Langweerdervaart veerpont ) zonder enige visie. Dit heeft geresulteerd in een diversiteit aan bouwstijlen, materialen, vormen met slechte detailleringen en aansluitingen. Hetgeen afdoet aan het mooie pontwachtershuisje.

Blik architectuur heeft voorgesteld alle bijgebouwen weg te halen en te vervangen voor één nieuwe ingreep die rustig is in zijn vorm en het gebouw recht aan doet en op basis van de oude fundering.

Het voorstel was een volume met zadeldak waarbij goot en nokhoogte niet hoger is dan het hoofdgebouw/ pontwachtershuis. Om de heldere vorm niet op te delen in verschillende vlakken vwb kleur en materialisatie is zowel dak als gevel hetzelfde uitgevoerd. Door de heldere vorm en gebruik van 1 kleur/materialisatie ontstaat er een sterke monoliet.

Situering
Het pontwachtershuis richt zich op het pontje en de Langweerdervaart richting het noorden. Het nieuwe deel is gesitueerd op de vaargeul de Brekken. Maar wanneer de hoek iets geopend wordt dan richt het gebouw zich ook op Langweerdervaart richting het zuiden. Door de verdraaiing komt het pontwachtershuis nog meer los te staan. Ze hebben beiden een eigen richting.
bottom of page