top of page

Ik ben architect...

"Huur het appartement en laat u inspireren door al de materialen en boeken. Boek er eventueel een schetssessie bij."

Architectuur inspiratie Bunker

_Gelegen op een bijzondere locatie
Niets is wat het lijkt op Buitenplaats Koningsweg. Een bosrijk landgoed aan de rand van de Veluwe, met een fascinerende geschiedenis. Buitenplaats Koningsweg is een culturele enclave. Een bijzondere en unieke plek waar (tijdelijke) kunst en landschap, wonen en werken, natuur, erfgoed en architectuur hand in hand gaan. 

_De geschiedenis
De geschiedenis is nog overal zichtbaar en voelbaar op Buitenplaats Koningsweg, bestaande uit twee voormalige defensieterreinen zijnde Kamp Koningsweg Noord en Zeven Provinciën. De meeste gebouwen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse Luftwaffe neergezet als onderdeel van het vliegveld ‘Fliegerhorst Deelen’. De bezetters vermomden de militaire gebouwen als boerendorpjes om ontdekking vanuit de lucht te voorkomen.

_Het bunkerappartement
Het bunkerappartement is gelegen in het souterrain van één van de zeven bunkerboerderijen. Er is een groot raam gemaakt in de halve meter dikke bunkermuren.

Blik architectuur gebruikt de lange kastenwand als inspiratiebron voor de architectuur-projecten. De kastenwand, welke in de woonkamer staat van het appartement, is gevuld met: architectuurboeken, prachtige bouwmaterialen, kleurwaaiers en magazines. Hier kunt u vrij in rondkijken.

Bent u op zoek naar een weekendje weg vol inspiratie, dan bent u van harte welkom in ons bunkerappartement gelegen onder het kantoor en onze woning. .

_Boeken?
Medio zomer 2023 gereed
Weekend: Vrijdag tot zondag €200,- (2 nachten)
Midweek: Maandag tot donderdag €200,- (2 nachten)
bottom of page