top of page

"Een goed ontwerp gaat voorbij zijn     buitenmuren"

Ontwerpvisie

De ontwerpen van Blik architectuur eindigen niet bij een mooie gevel. Interieur is een net zo belangrijk onderdeel van het ontwerp, beide disciplines hangen nauw samen met elkaar.  Een goed ontwerp gaat voorbij zijn buitenmuren, het tuinontwerp stopt niet bij de gevel en het interieur staat niet los van de architectuur. De ontwerpen van Blik architectuur focussen zich juist op die overgangen.
Onderstaand een aantal punten waar Blik architectuur voor staat toegelicht middels opgeleverde projecten.
Rijksmonument architect

"Blik architectuur zoek de balans tussen de geschiedenis en de toekomst"

“Het is een mooie studie om de balans te vinden tussen de geschiedenis en de toekomst. Hieruit volgt een ontwerp met respect voor het monument maar klaar voor de toekomst. Het is een eer om iets te mogen toevoegen aan een lange geschiedenis van een monument ”

Rijksmonument architect Arnhem
Interieur architect Arnhem

"Architectuur & interieur moeten in elkaar over gaan en versterken."

“Bij tiny houses en vakantiehuisjes moet er veel gebeuren op een klein oppervlak. Door architectuur en interieur elementen in elkaar over te laten lopen kan je optisch ruimte creëren.

Het huis wordt ontworpen als een meubelstuk. Waarbij een bank niet stopt bij de gevel maar doorloopt naar buiten of (in bovenstaande afbeelding) een bank die over loopt in de trap..”

Interieur architectuur Arnhem
Detail herbestemming architect kerk

"Een goed detail

versterkt het ontwerp"

“Een detail, hoe klein ook, kan het verschil maken. Het detail verfijnt en versterkt het ontwerp/concept en daardoor enorm belangrijk voor het resultaat.” 

Herbestemming kerk architect
Materialen gevel architect Arnhem

"Van mooie materialen en combinaties word ik blij"

Het hout haalt de bruintinten die aanwezig zijn in de lei nog meer op. Het versterkt elkaar en ondanks dat het totaal andere materialen en ritmes zijn passen ze prachtig bij elkaar. 

Gevel materialen architect arnhem
Ontwerp tiny house architect

"Buiten door trekken naar binnen en visa versa vergroot de ruimte en creëert verbinding met de natuur"

“Een bank die van binnen doorloopt naar buiten verzacht de scheiding tussen binnen en buiten. Dit zorgt voor meer ruimtelijkheid binnen en eenheid tussen exterieur en interieur. “

ontwerp vakantiehuisjes architect
Detail architect Arnhem

"Een beperking is vaak een kans"

“De dilatatievoeg is een noodzakelijk kwaad in een betonnen vloer. Iets wat we proberen te verbloemen door te vullen met ‘ik zie het niet kit’. In dit project heeft Blik architectuur de noodzaak van een dilatatievoeg juist omarmt. Door de positionering zorgvuldig uit te kiezen en ze vervolgens juist aan te zetten met messing is het onderdeel geworden van het concept en is een eyecatcher geworden."

Interieur design Arnhem architect

Presenteren van

het ontwerp

Blik architectuur was in 2021 finalist voor de architectuurprijs Willem Diehl. Hiervoor is een film opgenomen waarin ik het genomineerde project kort toelicht.

Architectuur Dakdromer appartementen Arnhem

"Creatief omgaan met de regelgeving zorgt voor verrassende oplossingen en in dit geval een extra appartement"

Een project beginnen we met het bepalen van de ‘envelop’ adhv het bestemmingsplan en deze helder op papier te zetten. In dit project valt de dakdromer onder een ‘erker’ en daarom mag het voorbij de erfgrens steken.

Daarbij heeft Blik architectuur door een stedenbouwkundige studie aangetoond dat een extra verdieping belangrijk is om aan te sluiten bij de context. Hierdoor heeft Blik architectuur 3 maar 4 appartementen kunnen creëren op dit kavel. 

Appartementen complex architect Arnhem
Herbestemming rijksmonument architect Arnhem

Presentatie passend bij de vraag

Herbestemming monument architect

Ieder project vraagt om een presentatie passend bij het project en de mensen met wie je om tafel zit.

 

Bij het ene project is een goede visualisatie erg belangrijk bijvoorbeeld tbv verkooppresentatie. Bij de andere opdracht is een mooi vormgegeven studie juist belangrijk om bijvoorbeeld Rijksdienst van Cultureel Erfgoed en/of de welstand mee te nemen in het voorgestelde ontwerp.Voor een aannemer zijn goede plattegronden,  gevels, doorsneden en details weer belangrijk..

bottom of page