RVG: Reizend Vormgevers Gezelschap

Atelier Blik is onderdeel van het RVG. We zijn een groep jonge creatief ondernemers die een gemeenschappelijke interesse heeft in het zoeken naar frisse alternatieve oplossingen tegen de huidige problemen in de creatieve sector. Het reizend vormgevers gezelschap (RVG) heeft geen vaste uitvalsbasis maar reist tussen locaties, zoals ook een nomadenvolk van A naar B trekt.  Het RVG kan worden ingezet door gemeente of projectontwikkelaars om leegstand tegen te gaan, als een alternatief op regulier leegstandsbeheer. Door tijdelijke invulling te geven aan leegstand, worden locaties dynamisch benut en het RVG zorgt dat deze zichtbaar en interessant worden gemaakt. Hierdoor worden deze opnieuw interessant voor potentiele kopers of huurders, of anders inzetbaar voor de eigenaar.

 

De structuur van het RVG zal open source worden gemaakt en de hoop is daarmee dat satelliet initiatieven van het RVG zich zullen verspreiden op nationale schaal om daarmee de algemene kwaliteit van het project te vergroten en versnellen.

Het Reizend Vormgevers Gezelschap is een initiatief van een zestal ontwerpers met achtergronden in Architectuur, Grafisch ontwerp en Product ontwerp. Zij ontmoetten elkaar op Perron026 (*1) waarin zij een voortrekkers rol speelden bij
de invulling van dit project. Het gezelschap heeft daardoor een onderlinge vertrouwens band opgebouwd, ze weten zogezegd wat ze aan elkaar hebben. Hierdoor is de kwaliteit te bewaken ook als het gezelschap zou komen te groeien.

De tekst komt uit de flyer

Het RVG bestaat uit:

- Annelou van Griensven

​- Johannes Buch

​- Suzanne Nagtegaal

​- Anne-Marie Geurink

- Frank Kolkman

- Marije Weijers

Stedenbouwkundig onderzoek

[Rest]ruimte

Onderzoek  [rest]ruimte

in Arnhem + Tokio

Ver-huis

tent van verhuisdekens, het skelet is de tijdelijke ruimte

 Realiseerlab

Mensen laten realiseren door te realiseren

 RVG

Het collectief: Reizend Vormgevers Gezeldschap

 

Schuytgraaf

 

Herbestemmings onderzoek

 Binnenkort

online