Vrijstaande woning te Doetinchem

Verbouw woning
Salemate te Doetinchem

Een ruimte vrijstaande woning in Doetinchem was gedateerd.

 

In de woonkamer hebben we een extra kozijn gemaakt waardoor je bij binnenkomst gelijk een zichtlijn naar buiten hebt ipv tegen naar een gesloten wand. Daarbij is er een ruim 10m lange kastenwand gemaakt die eetkamer een woonkamer met elkaar verbindt. 

Op de verdieping is de zolder bij de slaapkamer en hal getrokken waardoor er een ruime lichte ruimte is ontstaan. De hal heeft een vide gekregen waardoor je in de entree tot aan de nok kan kijken. 

Tot slot 2 nieuwe badkamers, dakkapel en kasten ontworpen.

Ontwerp dressoir en boekenkast

Particulier

Ontwerp Keuken en badkamer

Gabrielstraat te Arnhem

Aanbouw en renovatie herenhuis te Arnhem

Verbouw en aanbouw
Steijnstraat te Arnhem

Door een relatief kleine aanbouw is er een grote meerwaarde gecreerd namelijk een fijne keukenruimte met een mooie veranda. De bestaande keuken is hergepositioneerd in de ruimte en aangevuld met extra kasten en bladruimte.

 

Door de lichtstraat blijft er genoeg licht in de middenkamer. 

Het geheel heeft een hardhouten gevel gekregen die mooi in verschillende tinten veergrijsd. De kozijnen hebben witte omlijstingen gekregen die mooi afsteken bij het onbehandelde hout. De houten ribben die om de 3 planken zitten benadrukken het ritme.

Verbouw en renovatie 'De Gruyter'

Hommelseweg te Arnhem

Aanbouw en verbouw jaren 30 woning te Arnhem

Laan van Klarenbeek te Arnhem

Doordat de aanbouw om de woning heen grijpt en aan het bestaande schuurtje wordt gekoppeld  ontstaat er een samenwerking tussen de aanbouw en de bestaande woning + schuur.

De foto's zijn genomen tijdens de bouw, de kozijnen zijn daarom nog niet in de juiste kleur gelakt

Nieuwbouw Yogaruimte

Wolfslaan te Arnhem

Add Description here

Vrijstaande woning Gelders Landschap

Nieuwbouw bungalow

Omdat de woning in een landerlijk gebied komt te staan hebben we de gevels die gericht zijn naar de wandelpaden ingepakt met haardhout. De woning gaat verborgen achter de stapel met hout. Iets wat in dit landschap al aanwezig is. De opdrachtgever verkoopt namelijk haarthout.

​Daarnaast heeft de woning uitzicht op het natuurgebied en de bosrand. Overdag is dit uiteraard prachtig maar 's nachts is het een groot donker gat. Daarom hebben we gekozen om de woning te situeren om een klein binnenplaatsje wat mooi verlicht wordt. Dit geeft een veilig huiselijk gevoel.

Nieuwbouw waterspeeltuin Sonsbeekpark

Watermuseum Sonsbeekpark te Arnhem

Voor het watermuseum mocht ik de waterspeeltuin ontwerpen. Het water uit de naast gelegen St. Jansbeek stroomt gedeeltelijk door de Waterspeeltuin. De kinderen bepalen de hoeveelheid en hoe dit water door de waterspeeltuin stroomt.

 

Langs de rand zitten verschillende sluizen en raderen die ook door minder validen kinderen bediend kunnen worden. 

 

De kantelbakken hebben ik zelf ontworpen en samen met de aannemer testopstellingen gemaakt om te kijken of het werkt. Een super leuk project om aan te werken, vooral om je in te leven in de wereld van een kind!

Herbestemming van tramremise tot woning

Mooi gebouw in Jugendstil stijl die al verschillende bestemmingen heeft gehad als: sportschool, clubhuis en nu woning

Een bijzonder gebouw, een lange zijbeuk met als beeindiging een hoge toren met een souterrain, een verdiepingsvloer en een 'zolderruimte' welke niet begaanbaar is. De zolderruimte is puur ontstaan vanuit de vormgeving van het dak en niet en niet voor de mooie ruimte die daar binnen ontstond, echt een mooie verborgen plek in het huis. 

 

Door in de zijbeuk het verlaagd plafond weg te halen en deels een verdiepingsvloer in te hangen wordt het een mooie lange lichte ruimte. Door de ligging tussen 2 wegen kan je 2 entree's creeeren: 1 zakelijke entree voor het kantoor en een entree voor de woning. 

Helaas kregen ze de begroting niet sluitend van verbouwingskosten en de aankoopkosten en hebben ze van de koop afgezien. 

Nieuwbouw appartementencomplex

21 ruime appartementen, ​6 ateliers

Een appartementencomplex met een gallerij die wél contact heeft met de voorkant doordat de gallerij door de bouwblokken heen steken. Zo is er een mooie aantrekkelijke entree gallerij gecreeerd met uitzicht op de waterpartij aan de voorzijde.

​Door deze manier van ontsluiting kom je in het midden van de woning binnen waardoor je optimaal gebruik kan maken van de gevels/daglicht. Hierdoor zijn er verschillende plattegronden denkbaar om een vaste kern en daarmee geschikt voor verschillende gezins situaties.

Nieuwbouw woning Limburg

Eerste schetsen vrijstaande villa

De eerste schetsen en massastudie voor een vrijstaande villa in Limburg.

Interieur ontwerp + uitwerking meubels

Op zoek naar een mooie camper kwamen we voornamelijk campers tegen met een klein deurtje, kleine ramen, gericht op binnen. Dat terwijl kamperen en reizen toch alles met de omgeving en het buitenleven te maken heeft. 

Op basis van 6 foto's en een telefoontje zijn we vertrokken naar de brandweer in Oosterijk om hem daar te bekijken, verliefd te worden en gelijk mee te nemen. 

 

Op de plek van de rolluiken is de tafel gesitueerd die omgebouwd kan worden tot bed. Ideaal! Als je de deuren en rolluiken open zet zit je volledig buiten en heb je aan alle kanten mooi uitzicht. Verder is er een buitenkeuken die als een lade uit de bus getrokken kan worden. Klik op de foto of tekst om naar de website van 'Benzo' te gaan.

Aanbouw en atelierruimte te Oosterbeek

Vergroten woonruimte en atelierruimte verbonden met pergola

Nassaulaan

Verbouw en renovatie 2 panden

Hommelseweg te Arnhem

Add Description here

Indeling Zolder

Add Details here

Add Description here

Verbouw herenhuis te Arnhem

Samenvoegen boven- en benedenwoning

St. Peterlaan

Een leuke samenwerking met de opdrachtgeefster die zelf styliste is. Een benedenwoning en bovenwoning wordt samengevoegd tot 1 woning. Door verschillende opties uit te werken en te bespreken zijn we tot een mooi eindresultaat gekomen waarbij er een grote leefkeuken is ontstaan met nieuwe kozijnen aan de achterzijde.

Aanbouw woning te Arnhem

Pergola en tuinontwerp

Ulvenhoutstraat 

De opdrachtgevers wilden een plek in de tuin waar ze droog konden zitten en hadden als idee om dit in verlengde van het huis te bouwen. Ze wilde hier in eerste instantie advies in materialisatie en houtsoort.

 

Ik heb naast de optie om dit in het verlengde van het huis te bouwen ook de optie voorgelegd om de veranda een kwart slag te draaien waardoor je daar de avondzon hebt en daarbij ontneem je geen zonlicht uit je woonkamer. 

Verbouw garage tot keuken te Oosterbeek

Verbouw

Kerkeland

De garage is aangrenzend aan de keuken en wordt gedeeltelijk bij de keuken getrokken. De vraag was hoe de indeling moest zijn, waar de keuken moest komen en dit binnen een beperkt budget.

 

De keuken heb ik op dezelfde plek gehouden, door het betrekken van de garage bij de woning heeft de keuken een centrale plek gekregen in de woning. Door de keuken te herpositioneren gaat het een relatie aan met de nieuwe eetkamer in de garage.  

 

Daarnaast zijn er gevelopeningen gekomen richting de zijtuin die daardoor ook een fijne plek wordt om te zitten, op dit moment wordt deze zijtuin omsloten door blinde gevels en een weg

Advies interieur nieuwbouw woning te Arnhem

Interieur advies

Nieuwbouwproject Saksen Weimar

Voor het nieuwbouwproject Saksen Weimar in Arnhem heb ik met de kopers van een nieuwebouwhuis de plattegronden geoptimaliseerd en aangepast aan hun leefwensen en interieur. De hal is geperfectionaliseerd waarin o.a. de hoge keukenelementen zijn opgenomen.

Verbouw boerderij te Velp

Verbouw boerderij, opdrachtgevers gaan zelf bouwen

Ontwerp voor een verbouwing van een oude boerderij die door de jaren heen al de nodige verbouwingen achter de rug heeft. 

 

De opgave was om de originele structuur terug te vinden en vervolgens hier een mooie gezinswoning van te maken met een gastenverblijf met eigen badkamer welke ook gebruikt kan worden als kantoor. 

 

Een grote vide geeft ruimte en verbinding met de verdieping. De kinderslaapkamer heeft een raam naar de vide. De houten spanten worden opgenomen in het kozijn tesamen met de openhaard en de hanglampen wordt de vide echt bij de ruimte betrokken. 

Ze gaan komende jaren de verbouwing grotendeels zelf uitvoeren.

Verbouw woning te Oosterbeek

Ontwerp voor een hele lange smalle ruimte

Keerweer

De opdrachtgevers hebben een huis gekocht en verbouwen alles zelf. De bovenverdieping is al klaar. De benedenverdieping is ruim 12 meter diep met aan de langszijde ramen.

Een diepe woning is lastig in te delen maar tegelijkertijd kan je hier ook veel kwaliteit uit halen door de ruimtelijheid die er al in zit. Lange zichtlijnen zijn mogelijk en op andere plekken kan je juist wanden plaatsen/laten staan om zo aparte ruimte en sfeer te creëren.

Ik heb verschillende indelingsopties gemaakt en de voor- en nadelen van elk plan onderbouwt. Zij hebben vervolgens een keus gemaakt en gaan de komende tijd zelf het plan uitvoeren. 

Verbouw benedenwoning te Arnhem

Renovatie en restauratie studentenhuis tot een benedenwoning
Alexanderstraat

Een benedenwoning bestaande uit soutterain en begane grond. Bij aankoop was het een studentenhuis met verlaagde plafonds, afgetimmerde ramen, 2 badkamertje, 2 keukentjes en en verschillende kamers.

 

De indeling is weer teruggebracht naar de originele structuur, ensuite deuren tweedehands gekocht en teruggeplaatst en een veranda met trap naar de tuin. 

Aanbouw en verbouw jaren 30 woningen

Aanbouw, renovatie en nieuwe indeling begane grond Karthuizerstraat

en mooie jaren 30 woning met veel orginele details had in verhouding een kleine keuken en bij eerdere verbouwingen was er schuine wand gemaakt om iets meer ruimte te creeeren in de eetkamer, echter past dit niet bij de stijl van het huis.

 

De hal is aangepast en iets verkleind, de schuine wand is hierdoor weggehaald waardoor er meer ruimte is ontstaan voor de eetkamer, tesamen met de aanbouw voor de keuken is er een fijne ruime leefruimte ontstaan. 

Nieuwbouw Atelierruimte te Westervoort

Nieuwbouw bijgebouw

Ontwerp van een atelierruimte en veranda bij een woonhuis in Westervoort. Het ontwerp sluit aan bij de stijl van het woonhuis en reageert op de binnenruimte en bestaande verande van het woonhuis. Ondanks dat ze los van elkaar staan gaan ze een relatie met elkaar aan.

De grote schuifpui zorgt ervoor dat de binnenruimte van het atelier volledig bij de veranda kan worden getrokken.

​Op den duur zal het hout (Western red cedar)  hetzelfde vergrijzen als het hout van het huis.

Herbestemming van buitenschool tot woning

Herbestemming rijksmonument buitenschool tot woning

Een buitenschool uit 1930. Drie originele lokalen waar later nog een 4e aan werd gebouwd in dezelfde stijl. De lokalen hebben 1 muur voor het bord, voor de rest bestond de ruimte uit glas en stalen kozijnen die allen geopend konden worden met aan de voorgevel een enorme vouwpui die in zijn geheel weggeschoven kon worden.

 

De uitdaging zat in hoe je de een behaagelijke ruimte kan creëren zowel qua warmte als sfeer en zonder dat het rijksmonument wordt aangetast en/of de kosten te hoog worden. (stalen kozijnen vervangen met monumentenglas ben je voor de 4 lokalen al 1.5- 2 ton kwijt). Samen met een energetisch expert zijn we tot een vernieuwende oplossing gekomen! 

Jaren 30 Woning te Amsterdam

Renovatie verbouw Donarstraat

Een mooie jaren 30 woning gelegen in Amsterdam Zuid volledig verbouwd. De keuken bij de eetkamer getrokken en de gevel iets naar voren geplaatst om meer ruimte te creeeren. Daarnaast de slaapkamer voorzien van een inloopkast en het ontwerp van een luxe badkamer. 

Tuinkamer te Bennekom

Aanbouw aan vrijstaande villa in Bennekom
Vossenweg

De vraag was om de woning te koppelen met het gastenverblijf en daarmee een neiuwe entree te creeeren: Hiervoor heb ik 3 varianten ontworpen:

- Rieten gevelbekleding: sluit aan bij de huidige bebouwing.

- Sedum dak en gevel: trek de tuin door.

- Houten structuur 

Er is gekozen voor de rietgedekte variant. De gevel is richting de entree privé vormgegeven, naar de achtertuin opent het gebouw zich helemaal. Daarbij loopt de bestrating buiten door naar binnen om de tuin nog meer te koppelen met deze tuinkamer.

Foto van verbouw is van Van Morren Rietdekkersbedrijf. Ontwerp Blik Architectuur en interieur, uitwerking Hasselaar Architecten.

Please reload

  • Blik Architect Arnhem
  • Blik Architect Arnhem
  • Blik Architect Arnhem
  • Blik Architect Arnhem
  • Blik Architect Arnhem

Inschrijving

architectenregister

1.120501.011

©2010- 2019  Atelier Blik all rights reserved